Jeg liker blomster, men jeg har ikke grønne fingre. Problemet er vel heller at de blomstene som jeg vil ha, som f.eks Orkidé, klarer jeg ikke å holde liv i. Jeg husker bestemor hadde nydelige store orkidéer, men jeg fikk aldri spurt henne hvordan hun fikk de så flotte.
Nå har jeg stor plass, både inne og ute og egentlig plass til mange blomster. I fjor sommer plantet jeg blomster ute i to tønner vi har.
Sånn så det ut i den ene:

Sånn ble det til slutt:

Jeg ble veldig fornøyd, men jeg visste jo ikke at disse blomstene vokser. Og som de vokste! Det ble til slutt overfylt i tønna og jeg måtte fjerne noen og plante en annen plass.🙈 I tillegg blomstra de spanske margerittene til langt ut over høsten. Men det var en lærdom og nå vet jeg at jeg ikke trenger like mange blomster når jeg skal plante til våren igjen. 😄

Når jeg er på Bilka pleier jeg alltid å kjøpe små blomster eller planter. Det er i hovedsak fordi de står i en kul blomsterpotte som jeg vil ha. Noen ganger vokser disse blomstene noe helt vannvittig.
Siste tilskudd er denne som jeg kjøpte i begynnelsen av august:

Nå ser den sånn ut:

Den har mistet noe av seg fordi jeg er så elendig på å vanne. Jeg husker det stort sett bare en gang i uka og da dynker jeg de. Litt sånn livredning. Men av en eller annen merkunderlig grunn så overlever de fleste sære plantene hos meg.
En annen plante jeg kjøpte på Bilka i samme stil, kjøpt som en bitte liten plante, vokste hinsides. Da den hadde vokst til 50 cm sendte jeg bilde av den til ei venninne som har peiling og spurte om hva slags type plante det var og hun mente den hørte til i sukkulent-familien. Hun ble vel like sjokkert som meg av størrelsen. Den ble hvertfall sånn før jeg kastet den:

Ellers har jeg to ildtopp som kom til meg som små søte og som nå er store og fortsatt blomstrende. Innimellom plukker jeg av visne blader og blomster, men disse blir også vannet ca en gang i uka.

Og så har jeg en novemberkaktus som blomstrer hele året. Jeg trodde en novemberkaktus bare blomstret i november.

Ellers er det stort sett bare kaktuser jeg har, de også søte små. Jeg har faktisk fortsatt blomstene jeg vant på basaren i slutten av november og DET er imponerende. Men det er mulig min livreddende vanning funker.