Jeg må vel advare mot sterke bilder i dette innlegget.

Nå er det unntakstilstand i minst 7 dager her hjemme.
Grunn: Denne go’gutten, også kjent som Taggen.

Det begynte onsdag morgen da jeg oppdaget et sår på siden / bak ved rumpa på Taggen. Vi tok bilder og sendte til M som jobber på dyreklinikk og er den vi alltid kontakter når vi lurer på noe angående kattene. Mange av de sårene kattene våre har hatt, har vært mulig å behandle hjemme. Bare så det er sagt, nå snakker jeg om enkel behandling av overfladiske sår. Der vi barberer vekk pels, renser såret, smører på Manuka (steril sårsalve) og ser til at såret leges som det skal. Annen medisinsk behandling MÅ behandles hos veterinær. I de tilfeller vi er usikre, så spør vi alltid M. Denne gangen anbefalte hun en tur til veterinær.
Taggen og Gunvald er født ute og ble ikke sosialisert da de var små. Da de kom til oss var de veldig redde. Gunvald har myknet opp, men er fortsatt skeptisk til fremmede. Taggen har aldri blitt ordentlig trygg, hverken på oss eller fremmede. Han er ikke redd, men heller skvetten og til tider usikker. Den største forskjellen på Taggen og Gunvald er at Gunvald kan løftes opp, mens Taggen ofte må «fanges». Jeg mener ikke fanges i felle, men han må dras frem fra der han gjemmer seg.
På grunn av disse utfordringene, så er vi veldig nøye på hvem vi lar håndtere kattene. Vi er derfor så takknemlige for at vi har funnet (for oss og mange andre) verdens beste veterinær Jakub Letek, også kalt Kuba, hos Grim Torv VeterinærHus. Det er tydelig å se at han har erfaring med katter som ikke faller inn under «normalen» i oppførsel.
Jeg ringte selvfølgelig til klinikken etter stengetid på onsdag, så måtte vente til torsdag morgen. Kuba hadde kun ledig kl.13:30, men vi hadde ikke mulighet for å rekke det før kl.14. Da endret han på lunsjen sin så vi kunne komme kl.14. Bare det sier jo sitt!
Stakkars Taggen skjønte at noe var på gang allerede da han så at katteluka ble stengt. Han lå lenge i klatrestativet og sov men like før vi skulle begynne å gjøre klart for å gå så la han seg under senga. Taggen er sånn at han blir nervøs og tisser på seg. Så da jeg bøyde meg ned for å begynne å ta han frem fra under senga, så tissa han. Det er godt vi ikke har teppe på soverommet. Han ville såklart ikke gå frivillig, så det ble en liten (mindre enn tidligere) kamp før han endelig var i buret. Jeg måtte ta han i nakkeskinnet, noe jeg IKKE liker. Taggen er også en prater. Han prater nesten hele tida, og hvertfall når han har noe å klage på.
Vi dekket til buret i bilen i håp om at det skulle hjelpe. Den gang ei!

Fremme hos Kuba ble det konstatert at såret var 5 cm og måtte sys.

Bedøvelse ble gitt. Taggen er sta som fy og ville ikke sove, så de satt propofol via venflon og vipps så sovnet han.

8 sting, medisin og body.

Etter han hadde våknet fikk vi gå hjem. Bent kjørte noen ekstra runder så jeg fikk vasket under senga. Taggen legger seg alltid under senga hvis han er plaget med noe eller er redd. Da vi åpnet buret for å slippe han ut, så hadde han klart å nesten vikle seg ut av bodyen. Helt utrolig, for den bodyen er veldig trang. Så da måtte vi ta en liten kamp, Taggen er sterk med sine 6,3 kg, for å få på han bodyen igjen. Vi måtte ha et par omganger til i løpet av dagen, for han likte virkelig ikke den bodyen.

Jeg tror Gunvald er litt redd for Taggen, for han har såvidt vært borti han. Bare luktet litt på han da han sov, men ellers så løper Gunvald vekk når han ser Taggen kommer. Det er sikkert en kombinasjon av at Taggen lukter, ser og oppfører seg litt annerledes nå.

En katt med husarrest betyr begge kattene med husarrest. Det betyr også et gnål fra Gunvald. De er jo vant med å gå ut og inn som de vil og når de ikke får lov til det så sier de i fra.
Natta var verst. Taggen lå bare under senga. Innimellom peip han. Gunvald gikk rundt og peip, hoppa opp i senga og la seg, reagerte så fort han hørte antydning til at Taggen beveget på seg, så hoppa han ned på gulvet og gikk rundt i huset og peip. Og så opp i senga igjen. Hver gang Taggen peip kikket jeg under senga for å se til han. Kl.04 ga jeg opp og la meg på sofaen og Gunvald la seg også der litt, inntil han ble lei og måtte fortsette å klage….

Kl.07 kom Taggen ut på stua med bodyen hengene rundt magen som et skjørt. Da fikk jeg ropt på Bent og igjen måtte det en liten kamp til for å få på bodyen. Men da gadd jeg ikke mer og bestemte at vi måtte finne andre løsninger. Så kl.08 kjørte jeg til to dyreklinikker og kjøpte to forskjellige bodyer.

Taggen hadde gjemt seg under vasken på vaskerommet og lå der til jeg dro han ut for å bytte body. Da hadde han klart å få beina inni bodyen, så den var som en pose og han fikk ikke brukt bakbeina. Stakkars.
Av med den trange bodyen og så fikk vi tatt bilde av det sydde såret.

Siden den grønne bodyen er altfor liten tok vi på han den lyse som festes på ryggen. I tillegg satte vi på et bind for å dekke til såret. Det ble vi anbefalt på dyreklinikken siden bind absorberer godt og vil holde seg på plass ved hjelp av limet som festes på innsiden av bodyen. Kjempesmart!

Da den nye bodyen var på, så tok vi litt tid til å kose med Taggen. Taggen er veldig glad i kos og spesielt å bli klødd på ryggen. Stakkars, han begynte å male med en gang, så jeg tror nok han har savnet å få kos.

Etter det bar jeg han inn i garderoben der kattene har en egen hylle de ligger i. Jeg vil heller at han ligger der og surmuler, enn at han ligger under senga eller vasken på vaskerommet. Bent ga han litt go’biter, kattene får belønning når de har vært flinke, og det spiste han fort. Så da satte han inn matskåla til han i tilfelle han var sulten.

Taggen ligger fortsatt i hylla og har fått mye kos innimellom av Bent. Jeg var innom i stad og koste litt med han og ga noen go’biter. Godt å se at han ikke er sur på meg når jeg må være litt hardhendt med han innimellom.
Gunvald ligger foreløpig på senga på kontoret mitt og er rolig. La oss håpe det holder seg sånn hele natta.