Bake-lørdag ble til bake-søndag. Egentlig burde jeg kalle det mislykket bake-søndag, for resultatet denne gangen ble ikke bra.
Jeg har lenge siklet på makroner med suksesskrem og denne gangen dro jeg til og lagde det. Jeg synes makroner er kjempegodt. Det er visst en forskjell på franske makroner og makroner, uten at jeg helt har fått med meg hva det er, men det er egentlig ikke så nøye.

Godt i gang med oppskriften på stativet, himla greit det stativet.
Oppskriften finner du her.

Det begynte veldig bra.
Jeg har en god gammeldags (det er sikkert ikke gammeldags) mandelkvern som drives av rå muskelkraft. 💪 Jeg har ikke brukt den på sikkert tre år og jeg kom fort på hvorfor. Det var tungt! 😁

For ikke å snakke om for et søl det ble!

Jeg fant en smart måte å rengjøre kverna på, med alt som satt seg fast i krinkler og kroker.

Blåste hele greia ren. Tror også jeg fikk fjernet noen tre år gamle mandelrester. 👍

For lenge siden kjøpte jeg stekeunderlag som kan brukes om og om og om igjen. Dette var en god anledning til å prøve det.

Første batch i ovnen og jeg oppdager at noe er galt. De skal ikke se sånn ut. Altså den ekstra «bilringen» rundt skal ikke være der.

Oppskriften sa varmluft, så jeg slo den av og håpte på bedre makroner på neste batch.
Nope!

Dette var med det nye bakeunderlaget og ikke makron-mattene som jeg pleier å bruke. Eneste forskjellen var at de var mer hele under med dette underlaget enn de ble med mattene.

Da jeg tok batch tre ut av ovnen, var de ikke gjennomstekt engang, så de gikk rett inn i ovnen igjen.

Det hjalp ikke på utseende hvertfall. 🙄

Smaken var riktig, for jeg måtte selvfølgelig smake. På flere…. 🤭

Kremen har jeg laget før, selv om det er en stund siden, så den følte jeg at jeg hadde kontroll på. Satt deler av den til avkjøling, før smøret skulle tilsettes.

Etter at kremen var ferdig, plukket jeg ut de fineste makronene. Kremen ble heller ikke som sist, så det har gått noe galt der også. Jeg synes den smakte mer smør nå enn den gjorde sist.

Av 79 halve makroner, så var det bare disse som var brukanes. 🤭

Så, dette ble det endelige resultatet. Ser ikke ut som de skal og smaker ikke helt som de skal.

Så, hva gjorde jeg med de?
Putta de i frysen (for de er geniale å fryse) og spiser de en annen gang. 😆