I dag er det arbeidernes fridag. Ikke at det har så mye å si for min del, for dagene går uansett litt i hverandre nå for tida. Jeg har hvertfall benyttet dagen til å fortsette på min effektivitets-uke, som begynte på tirsdag med følgende på tapetet:

Jeg glemte å vaske bilen…. 🤨
Jeg pleier å ta et skippertak her hjemme og gir vekk til Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder. Jeg har alt jeg trenger, så da synes jeg det er greit å gi vekk det jeg ikke skal ha lenger til en organisasjon som hjelper andre som ikke er like heldig som jeg er. Denne gangen ble det lett blanding av pynteting, spill, glass og litt klær.

Jeg har jo to store tønner som jeg planter i hver vår, i tillegg til små krukker. På fremsiden ble det stemorsblomster, de er så enkle å ha fordi de tåler litt frost også.

I tønna på baksiden, i hagen, vurderte jeg å plante noe som kommer igjen år etter år. Egentlig så jeg slipper å tenke noe mer på det. 🤭
Etter å ha saumfart nettsiden til Plantasjen, så landet jeg på busknellik. Da jeg var på Plantasjen og spurte etter de, fikk jeg til svar: «Da må du se der borte med de blå pottene om du finner det.» Jo takk for den, tenkte jeg mens jeg lette blant en haug av blå potter. Jeg ga det opp og endte med å kjøpe en liten Pelargonia og en pose med bieblomster-frø. Så nå har jeg sådd blomster som er til bier og har satt de på fremsiden så de står ved biehusene, sammen med den lille pelargoniaen. Med stemorsblomster, potterose, pelargonia og et blandet utvalg av bieblomster som, ifølge pakka, skal blomstre fra juni til september, rett utenfor husene så burde alt være lagt til rette for et bievennlig område. 🤞

Da jeg var på Obs og handlet, ble jeg fristet av en 6-pk SuperPetunia. Jeg vet ikke hvorfor de heter det, men jeg kjøpte med en pakke som jeg i dag plantet i tønna bak. Det gikk jo greit helt til jeg oppdaget at jeg ikke har nok jord. 🙄

Så nå står det litt sånn på halv åtte, halvveis nede i jorda, mens jeg bestemmer om jeg gidder å gå ut i Sørlandsparken i morgen for å kjøpe mer jord eller om jeg bare skal sjanse det til jeg skal ut der på onsdag. Det er kanskje litt lenge å vente? Stemorsblomstene sto godt over en uke i pakkene før jeg plantet de i tønna og de klarer seg fint.
Men så er det den sypressen som jeg måtte ta ut fordi jeg trengte potta til bieblomster-frøene og den tviler jeg på at overlever sånn til onsdag.

Jaja, jeg får sove på det.