Det er søndag, det er sol og jeg sitter ute i paviljongen og slapper av. Digg dette. 😉

Vel, det er ikke en hel paviljong. Taket og noen av veggene tok kvelden i vinter, så jeg sitter egentlig med rammeverket rundt meg, så det er litt kaldt.
Bent synes jeg ser ut som jeg er høy på pæra her.

Jeg har akkurat oppdaget at det er en løs stang i taket, så det er den jeg ser på.

Det blåser så innihampen hos oss, så nå sitter jeg med pledd rundt meg og ser på fuglene. Jeg har fylt opp matkassene med frø, brødbiter og tørrfôr som Taggen ikke skal ha lenger. Skjærer spiser jo alt og siden det er flertall av skjærer her, så de kan kose seg med litt sterilised tørrfôr. 🤭

Jeg har også hengt opp de siste meise-figurene jeg lagde i vinter, jeg hadde jo helt glemt de.

Nå tenker eg at det blir party party i skogen. Jeg føler det er litt tryggere å fylle på fuglemat nå som Gunvald ikke er her lenger. Før var det litt som at han fikk en levende buffet servert.

Forrige søndag var vi ute og spiste, DET er lenge siden det. Vi feira bursdagene til stesønnene Kristoffer (26 år 20.04) og Daniel (25 år 22.04). Vi var på Skagen pub og spiste søndagsbøf.

NAM NAM NAM, sier jeg bare! Og for bare 100 kroner. 😁
Tirsdag hadde vi biffsandwich. Fra Skagen pub. 🤭

Det har blitt en liten minikrise for min del når butikken har fjernet brødkuttemaskinen. Ja, jeg vet det er i-landsproblem og jeg er litt flau. Jeg sier det bare som det er; jeg HATER å kutte brød. Jeg skjønner ikke åssen jeg klarte meg før brødkuttemaskinen kom… Min frustrasjon har ført til at Bent kutter brødet for meg. Bortskjemt?? 🤭

Farmor hadde bursdag denne uka og har nå levd hele 91 år på denne jorda. Det som er så trist i disse korona-tider er at vi ikke får feiret, men jeg var innom med pakke.

Bursdags»barnet» fikk blomst, sjokolade og antibac. Antibac’en var bare for tull, men ho ble glad for den. Og selvfølgelig ballong. Man blir aldri for gammel for ballong. 😉

Ellers er jeg i gang med treninga igjen. Jeg håper treningssentrene åpner igjen snart, for jeg synes det er knotete å trene hjemme. Nå må jeg finne alternative måter å trene på når jeg ikke har apparatene som er på Shapes. For et slit altså!
Jeg har kjøpt nye treningsstrikk. Ikke at det er så veldig mye å rope hurra for….

Bents bursdagsgave kom denne uka.

Jeg satt en halvliter ved siden av, for å sammenligne. Det er tre liter. 😁
Jeg hentet den på Vinmonopolet og bærte den rundt som en baby. Den kom i en eske da, men alle kunne se hva det var.

Vi så den på Palmesus i fjor og sjekket om polet hadde den. Det var tomt, så da satt jeg opp varsling for når den kom inn igjen. Hadde helt glemt det inntil jeg fikk mail rett før bursdagen hans og siden han er umulig å kjøpe gave til («jeg ønsker meg ikke noe, jeg har alt») så kjøpte jeg denne.
Det står at den ikke kan lagres, så den må drikkes. 😂

Ellers så har vi gjort klar for vår og sommer denne uka.
Blomsten jeg fikk av E og C, har jeg plantet ut. Jeg holdt på å ta livet av den inne så nå håper jeg at den overlever ute.

Satser på at beboerne i biehusene har litt å kose seg med.

For en stund siden plantet jeg ut eføy og sypress. De tåler visst ikke så mye sol, så nå er de stusselige. Eføyen har jeg plantet om i en hengepotte og flyttet, mens sypressen har jeg prøvd å redde ved å dynke i vann og flytte.

Klarer julestjerner å overleve halvannen år her, så skal nok disse også klare å våkne til liv igjen. 🤞 Håper jeg. Hvis ikke vurderer jeg å gå over til plastblomster.

Jeg har kjøpt rose/busk saks.

Allerede tatt i bruk for å fjerne noen lange piggete kvister. Men jeg trenger nye sterke hansker, selv om saksa funker fint til å transportere bort kvistene.

For å toppe dette grønne fingre opplegget mitt, så har jeg gjort et nytt forsøk på solsikke og tomater. Solsikke ble det noe av i fjor, men hjelper lite når jeg ikke passer på å vanne.

Jeg har vasket alle vinduene. Det var litt av en jobb. De vinduene har ikke blitt vasket på utsiden så lenge vi har bodd her. (Snart 3 år🤭 )

Hagemøblene har blitt satt frem og vasket. Så oppdaget jeg at jeg ikke hadde fjernet lappen på stolene. Var vel på tide å gjøre det nå. 😆

Jeg måtte opp på loftet og hente alle putene…..

Taggen har fått nytt inngangsparti.

Bent har også stablet om steinene han pleier å ligge på, så han har kommet lenger opp.

Nå blåser jeg snart avgårde her, så det er tid for å gå inn og ete noe middag.
Hejdå! 👋