Det stemmer! Jeg har vært i hjemmekarantene i 10 dager etter en tur til Sverige. Og før du tenker «fytti så egoistisk», for det er mange som tenker sånn, så skal jeg forklare hvorfor vi bestemte oss for å ta turen over grensa.

1. Vi er begge hjemmeværende og har ingen problemer med å sitte 14 dager i karantene. Da vi reiste var det 14 dager.
2. Vi hadde lagt til rette for hjemmekarantene, handlet inn for 14 dager og gitt beskjed der det var nødvendig at vi ikke ville være tilgjengelig fremover.
3. Det er allerede mye folk på butikken og det tas lite hensyn til smittevernreglene. Nå som Norge åpner opp mer og mer føles det mer trygt å hamstre på Nordbysenteret, der det er svært lite folk, enn å gå i butikken eller på Sørlandssenteret.
Et eksempel: Jeg var på butikken (her i Norge) og passerte akkurat en reol da jeg så en dame stå mellom to reoler og hoste. Det var ikke sånn «host i papir eller
albuekroken»-hosting, nei dette var rett ut i luften hosting. Du skal ha vært huleboer en stund om du ikke har fått med deg smitteverntiltakene som florerer overalt.
4. Det er et reiseRÅD, ikke et reiseFORBUD. Det er ikke ulovlig å reise til Sverige, men du må i karantene når du kommer hjem.
5. Orkla varsler økte matpriser her til lands.
6. Vi var godt forberedt og hadde med oss flasker med antibac og engangshansker.
7. Bent hadde litt å gjøre i butikken i Sarpsborg.
8. Så lenge jeg får lov til å ta turen i lysløypa, så er det ingen problem. Treningssentrene er fortsatt stengt, så styrketrening gjør jeg hjemme uansett nå.
9. Det var egentlig greit å gjøre noe helt annet på dagen en måned etter at vi mistet Gunvald.

Dette er karantene-reglene. Piece of cake for vår del.

For meg henger det ikke på greip at man kan «gjøre helt nødvendige ærender i matbutikk» fordi «nødvendige ærender» kan garantert defineres forskjellig hos folk. Noen vil si at det er et «nødvendig ærend» å kjøpe en sjokolade. Sikkert ikke den skarpeste kniven i skuffen som mener det, men det er helt sikkert noen.
Vi bestemte oss for at f.eks. å kjøpe melk ikke er et nødvendig ærend, er det karantene så er det karantene.

Advarsel: Dette blir et langt innlegg for jeg har valgt å skrive det som en dagbok, dag for dag. Med mange bilder. 😁

Vi begynner med tirsdagen før vi reiste.
Vi har kjøpt ny grill. Den vi har er VELDIG godt brukt i mange år, ikke så godt tatt vare på og derfor VELDIG slitt, så nå var det tid for ny.

Vi er bare to personer, selv om det basert på grillen ser ut som vi er en familie på 10! 🤪

Jeg har tidligere fortalt om den nakne paviljongen vår, som mangler tak og sidevegger. Det er ikke mulig å få tak i det til paviljongen, så vi har sjanset på at tak og vegger til en paviljong som Obs selger skal passe til vår. 🤞

Grillen skal settes sammen og paviljongen skal forhåpentligvis bli hel igjen, er plan for karantenen. I tillegg til å se en haug med tv-serier. Vi skal gå all-in på å slappe av. 😆

Onsdagen før vi reiste var jeg på Egon og spiste lunsj med farmor.

Ååååå, som det var savnet.

Torsdag 07.mai satte vi snuta mot Sverige, men først innom butikken i Sarpsborg så Bent kunne fikse på litt ting.

Se så stusselig det var utenfor Nordbysenteret og inne på MaxiMat og Gottebiten.

Haha, hvilken kø??

Fornøyde nå, med bilen full. 😁

På grensa inn til Norge igjen ble vi selvfølgelig stoppet. Alle blir det nå og pass må vises. Han var ikke særlig blid til oss den politimannen som stoppet oss. «Er det ikke egoistisk av dere å reise?» spørte han. Bent forklarte at vi var fullstendig klar over at det er 14 dager i karantene og at vi derfor hadde forberedt oss med bl.a. å handle inn og gjøre unna diverse ting. Han spørte om hva vi hadde handlet og fortsatte å terpe på dette med at det er egoistisk av oss å reise over bare for å handle. Jeg oppfattet han som tydelig sur for at vi hadde reist. Det som provoserte meg var at det føltes som at han skulle få oss til å få dårlig samvittighet for at vi hadde reist, som om vi hadde gjort noe galt. Det er mange som har spilt på og brukt dårlig samvittighet mot meg tidligere, så jeg kjenner den lusa på ganga. Jeg finner meg derfor ikke i forsøk på å gi meg dårlig samvittighet når jeg ikke har gjort noe galt, for det er ikke ulovlig å reise til Sverige. Han fortsatte med at hvis vi bryter karantenereglene så blir det dyrt. I etterpåklokskapen så burde jeg spørt hvilken del av karantenereglene han mente, for ifølge FHI så har vi lov å gå på butikken.
Han spørte om vi har barn og vi sa nei. Da sa jeg i en litt humoristisk tone «vi har en katt, så vi skal kanskje holde han inne litt sånn for å være sikker.» Da begynte han å snakke om at dyr også smitter med korona. Da sa jeg til han at man må skille mellom korona og Covid-19, for det er forskjell på det. Han spørte hva jeg mente med det og jeg forklarte litt og samtidig sa vi at vi har ei venninne som jobber på dyreklinikk så vi holder oss godt oppdatert. Jeg skulle holdt kjeft, for da hentet han tolla og de gikk gjennom bilen. 🙄
Eller nei, jeg skulle ikke holdt kjeft. Her har vi møtt på en person i en maktposisjon. Når han uttaler seg så må han vite hva han snakker om. Det er mange folk der ute som får panikk når de hører korona, dyr og smitte. Covid-19 er et folkehelseproblem, ikke et dyrehelseproblem. Det finnes ikke noen mistanke om at det smittes fra dyr til mennesker. Jeg burde bedt han om å lese litt på Veterinærinstituttet sine nettsider før han uttaler seg, men jeg hadde vel risikert en kropps-visitering i tillegg da…

Hele seansen med han føltes som at han ble mer og mer sur etterhvert som vi forklarte at vi hadde planlagt for dette og var godt forberedt. Hadde han truffet oss 15 dager tidligere, at vi hadde vært i Sverige, sittet 14 dager i karantene, for så å reise bort igjen, så skulle jeg nesten skjønt at han mente det var unødvendig av oss.
Toller-dama som kom var også med en gang på «synes dere ikke det er egoistisk å reise nå?». Da svarte Bent med «det er et reiseråd, ikke et forbud». «Ja, det er sant» sa hun.

Jeg blir ikke overrasket om politiet kommer på døra for å sjekke om vi holder karantenereglene, for det virket som politimannen ble sur for at han ikke hadde noe å ta oss på. Vi hadde ikke med oss noe for mye eller ulovlig heller.

En time inn i Norge hører vi på radioen at karantenetiden er redusert fra 14 til 10 dager. 😊 👍

Vi brukte omtrent 100 ml antibac på de ca to timene vi var i Sverige. Da vi hentet handlevogn dynket vi håndtaket i antibac, t.o.m. ti-kronen ble dynket, og vi vasket hendene jevnlig underveis. Kjølevarene var stengt ned på Nordbysenteret så vi kjørte inn til Strømstad og fant en butikk der så vi fikk handlet litt, men der var det stusselig. Det ble likevel handlet mye andre ting som tørrvarer, middager, brus og jeg fikk hamstret saft. HURRA!

Det er disse to 1-liters flasker til 40 kroner i Sverige kontra én 0,8 liters flaske til 34 kroner i Norge. Sier seg selv at det er lurt å hamstre da. Dette blir 140 liter ferdigblandet saft, så nå har jeg for en stund. 😉😁

Vi var borte i 13 timer, men siden det var første gang vi var borte så lenge fra Taggen etter at Gunvald døde, så ville vi passe ekstra godt på han…

Ja ja, det var vel litt overkill. 🤭

Den pull up-tingen ble ikke satt opp kun for denne anledningen. Jeg bruker den til å strekke ut ryggen innimellom, bare så det er gjort klart og vi ikke fremstår som helt koko crazy cat people. 😂

Karantene dag 1 – Fredag
Tidlig opp og klar for første dag i karantene. Egentlig så begynte karantenen ca kl 17:00 i går, det var da vi passerte grensa over til Norge.
Etter katte-morgenstellet og frokost, var det ut for en fin gå/joggetur i lysløypa. Så kvalmt positiv jeg høres ut. Jeg har lov til en tur i lysløypa siden jeg «bare» er i hjemmekarantene. Hjem igjen var det en dusj og så slang jeg meg på sofaen og så en episode av The good fight. For det er det vi har planlagt for disse dagene. Ligge på sofaen og glo på tv-serier. Så skjedde det jo litt av hvert på nyhetene med denne Hagen-saken, så det ble å ligge enda litt lenger på sofaen. Planen var å grille i dag, siden vi har kjøpt ny grill, men vi gadd ikke å sette den sammen så vi tar det i morgen heller. Bent laget hamburger mens jeg begynte å gjøre reint. Da jeg skulle vanne blomstene oppdaget jeg denne trasige saken.

Jaja, der røyk enda en julestjerne. 🤷‍♀️

Min venninne G sendte melding og spurte om jeg kunne hjelpe med den nye sofaen som kom i dag. Det måtte jeg jo si nei til.
Ellers har det vært en veldig rolig dag.
Det ble tidlig i seng for meg, men jeg lå og så tre episoder av The Flash før jeg sovna. 😁

Karantene dag 2 – Lørdag
I dag sto jeg opp like etter halv åtte. Hadde to stekte egg til frokost og et lite glass melk mens jeg kikket på nyhetene. Så var det treningstid og i dag var det styrketrening. Å som jeg gleder meg til treningssentrene åpner igjen. Det funker svært dårlig å trene hjemme. Jeg blir altfor distrahert. Taggen vil ha litt kos eller det er, som i dag, to ekorn som danser rundt i trærne.

Jeg har vært effektiv i dag, med litt DBAA jobbing, vasket tøy, fylt på masse mat til fuglene og ekornene, pluss jeg har stelt litt med blomstene. Jeg har kjøpt blomsterjord så super-petuniaene ble reddet fra en potensiell tørke-død og jeg endte opp med å sette sypressen i midten.

Jeg fikk et lite tips om at hvis jeg bare passer på at den får nok med vann så skal det ikke gjøre noe om den står rett i solsteiken. Siden det er sånn svetteslange (hageslange med mange hull) i tønna, så burde det være omtrent fri flyt med vann. Bare jeg husker å skru på vannet, vel og merke….

Ny utepotte er også kjøpt, himla greit når det er tilbud på Europris. 😆
Siden solsikkene og tomatene har vokst godt, så er solsikkene plantet ut. Krysser fingrene for at det ikke er for tidlig. Jeg må nok feste de til noen pinner, for de kan ikke henge med nebbet sånn.

G og jentene kom på døra med karantene-pakke i dag. 😆

Grillen ble ikke satt sammen i dag heller, så til middag ble det løvbiff, ris, grønnsaker og bearnaisesaus.
Dagen ble avsluttet med å se ferdig sesong 1 av FBI: Most Wanted.

Karantene dag 3 – Søndag
Det er viktig å gjøre noe nytt innimellom når man har holdt sammen i nesten 15 år, så i går bestemte vi oss for å sove på sofaen i natt. Vi lå jo likevel for å se på tv-serier.
Sove på sofaen funker dårlig for min del, for jeg våknet opp med vond rygg i tillegg til at jeg sov elendig. Taggen var fryktelig masete, kanskje det har noe med at vi okkuperte plassene hans i sofaen i natt?
Søndag er trenings-fri dag, men jeg har ikke ligget på latsiden av den grunn.
Vimpelen til flaggstanga var så herpet i fjor så den gikk rett i søpla. Jeg har kjøpt ny og i dag gikk den til topps.

Bent har satt på taket til paviljongen. Det passet. Jippi! 🤩

Det er ikke alle veggene som må byttes, så siden vi kjøpte 4 nye vegger så har vi reservedeler. Det må garantert byttes til neste år uansett, så mye som det blåser her oppe.

Grillen ble satt sammen i dag!

Brukte bare halvannen time.
Siden vi valgte en så fancy grill, kjøpte vi også ordentlig trekk til den.

Det er en rund plate oppi grillen som kan byttes ut, så vi kjøpte en flat plate så vi kan steike egg og bacon på. 😊
Jeg sier vi, men det er jo selvfølgelig bare Bent som griller hos oss. 😉

I dag ble det burger til middag. 😁
Det er så overkill med den grillen. 🤣

Dagen ble avsluttet på sofaen (det kom vel ikke som noe sjokk? 🤭). Bent ser på en serie som heter Dead to me, så det ble noen episoder av den.

Karantene dag 4 – Mandag
Det kan virke som at jeg brukte opp all effektiviteten min i går, for i dag har jeg vært skikkelig daff. Sto opp nesten fire timer seinere enn jeg pleier ( 😲) og eneste fornuftig jeg har gjort er å ta en tur i lysløypa og å dusje. Ellers har jeg ligget på sofaen og glodd på tv. I dag begynte jeg på en ny serie som heter Killing Eve. Jeg så reklame for den på Facebook og kommentarfeltet skrøyt av den, så nå har jeg noen episoder å glo på.
Jeg måtte sende handleliste til G i dag. Vi trengte brød, melk (det var dårlig dato på det jeg kjøpte før vi reiste) og pålegg (planen var å kjøpe det i Sverige, men droppet det).

Karantene dag 5 – Tirsdag
I dag har jeg vært vitne til et drap. BÆÆÆÆM, for en åpning! 😂

I dag var det styrketrening og i pausen mellom settene går jeg alltid noen runder i huset. Jeg så ut stuevinduet at ekornet klatret opp og ned treet. Jeg synes det er koselig med ekorn og tenkte for meg selv at jeg må begynne å fylle på mat på morgenen, så ekornet får mye å spise. Jeg kikket vekk et lite sekund og så hørte jeg skjærene kjefte. Jeg kikket bort på treet der ekornet var og så en kattehale vifte bak treet. Det var ikke Taggen, men Krølle. En katt som har gått her mye fra vi flyttet inn. Vi kaller den Krølle fordi halen hans er en krøll.
Kort tid etter så jeg Krølle gå avgårde med ekornet i munnen.
Den viftende halen var drapshandlingen. Jeg fikk litt vondt inni meg, men jeg kunne jo ikke stoppe han og risikere å finne et halvdødt ekorn. Det er kattens natur og der vi bodde før tok Gunvald ekorn, men jeg får litt vondt inni meg siden fuglemat husene er satt ut fordi JEG synes det er koselig med fugler og ekorn.
I det øyeblikket bestemte jeg meg for å slutte å mate fuglene, hvertfall nå som kattene kan kamuflere seg. Jeg tenker det er bedre til vinteren når det er snø og lettere å se kattene. Det er også da dyrene trenger det mest, nå har de lettere for å finne seg mat på egen hånd.

Seinere gikk jeg ut og tømte all fuglematen jeg har i kassene, så de får seg et siste festmåltid.

Og hva ser jeg? Jo de idiotiske fuglene sitter og kaster om seg med mat. Det er ikke rart at ekornet måtte på bakken for å få mat, som resulterte at den selv ble mat. 🤦‍♀️

Karantene dag 6 – Onsdag
I dag har det vært massedrap her og den skyldige er undertegnede. 🤷‍♀️
På kjøkkenet har vi to Kallax 2×4 hyller. I den ene er det masse baketing og i denne er det snop, Taggens snacks og andre ting.

I enden står det en søppelsekk med pant. Disse blir veldig godt skylt før de legges der, bl.a. for å unngå klisset når det skal pantes. I dag oppdaget jeg maur der. MAUR!!!! Jeg permetrinet rundt hele huset forrige uke, så hvorfor de har kommet i hus nå skjønner jeg ikke.
Jeg spurte Bent om vi har maurbokser, men han sa nei. Kriiiiiise!!! Og i DET øyeblikket savnet jeg å kunne kaste meg i bilen, kjøre på butikken og kjøpe 20 bokser maurkverk.
Etter litt leting, så fant jeg heldigvis en boks. Og en spray.

Kort tid etter var massedrapet et faktum.

Da var det bare en ting å gjøre.
Dynke panten.

Og ommøblere litt for å få godteriet vekk fra området.
Dette:

Skulle inn her:

Det gikk på et vis.
Jeg har lokalisert hvor de kommer inn, tror jeg, så maurboksen er satt nærmere «inngangsdøra» og mandag kjøpes det inn mange bokser.

Karantene dag 7 – Torsdag
Jeg håper torsdag snart blir en vanlig torsdag igjen og ikke den dagen Gunvald døde….

En rolig dag i dag, ingen drap hverken ute eller inne. Som jeg har fått med meg. 🤭
Jeg trodde jeg hadde trøkket i noe klissete i dag, men det var det ikke. Føler du det ikke er noen grense for hva jeg deler? 😆

Det må være noe vår-slipp av fugler nå om dagen. Til tider kryr det av de i hagen. Kan de ikke lukte at det bor en katt her som mer enn gjerne forsyner seg av de??

Karantene dag 8 – Fredag
I dag er det tomt for brød. Vi har noen rundstykker fra Hatting i frysen, men de er ikke gode. Så da var det ikke annet å gjøre enn å finne frem Manuelas oppskrift på rundstykker og sette i gang.
Se så gode de ser ut.

Her gikk det noe galt, så deigen endte opp her:

Jeg mistenker to ting. Enten er det deigkroken som ikke får godt nok tak så det ikke blir ordentlig blandet, selv om det er litt rart for den har funket før, eller så er det at ekstra lettmelk ikke kan brukes i denne deigen.
Etter litt surmuling fant jeg en oppskrift på rundstykker i min kokebok.

Det ble hvertfall en brukanes deig.

Ok, de ser bittelitt rare ut.

Ehh, de ser veldig rare ut.

Whaaaaaat?!

Jeg får vel konkludere med at rundstykker kan jeg IKKE lage.
Med en mislykket bakst, så fortsatte jeg med en litt rar middag.

Karantene dag 9 – Lørdag
Med gårsdagens mislykka bakst friskt i minnet, tenkte jeg å prøve meg på lapper. Jeg har aldri laget det før, så det kan gå begge veier. Sjekket oppskriften og alt hadde jeg inne. Helt til jeg kikket oppi hornsalt boksen. Jeg skal ha en teskje. Dette var det jeg klarte å skrape ut.

Smarte meg leste i kommentarfeltet på oppskriften og der sto det at man kan droppe hornsalt om man ikke har.

Dette blir spennende.

Det skal ikke noe i panna før steking, men jeg er skeptisk og helgarderer meg og har en ekstra panne i tillegg, med smør i.

Øøøøøøh, dette lover ikke godt. 🤔

Det er bare snakk om å være litt tålmodig og la lappene «sette seg».

Det ferdige resultatet, med de første mislykka. Halvspiste, for jeg måtte jo smake på de.

Det funker veldig fint uten noe i panna når de stekes. Med smør i panna blir de litt crispy.

Voilá, lunsj servert!
Jeg burde kanskje tatt et bilde med en fin bakgrunn med sirup rennende ned fra lappene og kanskje noen bær på siden og oppå lappene, men hallo, det er sånn som dette jeg serverer maten så det får være godt nok. Det er ikke et glansbilde jeg skal servere. 😁

Vi kjøpte så mye pulled kjøtt (pork, kylling og kalkun) i Sverige, så til middag i dag var det superduper enkelt pulled kalkun og pommes frites.

Dagen ble avslutta med fire episoder av Killing Eve. Det er bare åtte episoder i hver sesong. Seks episoder igjen for å komme ajour, så vi får se hvor mye vi rekker før karantenetida går ut. 😂

Karantene dag 10 – Søndag
I dag er det 17.mai. Det føles ikke sånn, for ingenting er som det pleier i år pga koronaen. Ingen barn å se på som går i tog, ikke mine egne altså men mine filletantebarn, og ingen kjente å vinke og rope «gratulerer med dagen» til. Får ta det igjen til neste år. 😊
Jeg fikk dradd meg ut av senga litt før ni i dag. Da var det i gang å pynte med flagg.

Ja, jeg ser at den sypressen er long gone.

Jeg har t.o.m. pyntet hos Taggen.

Bent fikk nok av koronasveisen i dag og tok saken i egne hender med klippemaskin og hjemmesnekret «avstandskam». Jeg digger at han ikke er selvhøytidelig en plass!
Jeg hjalp til litt.

Jeg kjøpte et klippesett for noen år siden, som jeg fikk testet ut.

Følte meg litt som en frisør nå. 🤭
Hårklipp ute i frisk natur. 😁

For å oppsummere disse 10 dagene, så har det gått veldig greit. Det har egentlig gått fort synes jeg. Vi er forresten begge friske og har ikke hatt besøk av politiet. 🤭
Nå kl.17 er karantenetida over og vi kan storme ut i frihet igjen og feire med brask og bram! Vi kommer ikke til å gjøre det, men mulig vi stikker til byen og spiser middag, for DET har jeg savnet i disse 10 dagene, jeg som hater å lage middag. 😆

C og E kom på døra med pavlova, så først skal jeg kose meg med den.

Med det sier jeg god 17.mai og gratulerer med dagen! 🥳

For ordens skyld, så er noen av bildene i dette innlegget tatt av Bent.