Jeg har endelig funnet tilbake til bakelysten og siden lørdager er min skeie ut-dag, så er det naturlig at lørdag blir bakedag. Siden jeg ikke spiser like mye snop og sånt som før og Bent ikke er interessert i det jeg baker, så det blir det litt i fryseren etterhvert. Godt vi har stor fryser. 🤭
Jeg synes det er morro å prøve ut nye oppskrifter og denne gangen var det sjokolademuffins med o’boy frosting og franske makroner med vaniljesmørkrem.

Franske makroner har jeg alltid hatt lyst til å lage, men fryktet veldig for det ser så avansert ut. Men så kom jeg over en oppskrift på bloggen krem.no, som har hentet oppskriften fra konditor Sverre Sætre. I dag oppdaget jeg at samme blogg (krem.no) har en oppskrift på liten porsjon franske makroner, så den skal jeg lage neste gang. Oppskriften har mandelmel, for det er uaktuelt for min del å lage makroner helt fra bunnen så jeg må male mandlene først, selv om jeg har håndkvern til å gjøre det også.

Med makroner så er konsistensen på massen viktig, så du må ikke røre for mye eller for lite. Massen skal være litt bløt/rennende.
Størrelsen på makronene mestrer jeg ikke helt enda og jeg trenger flere makronmatter. #ShoppePåInternett 😁

Som fyll valgte jeg en helt enkel vaniljesmørkrem som jeg fant på Dr.Oetker sine nettsider. Det er også en ny oppskrift, som ble laget kun fordi den har Vanilla Paste i seg. Jeg har noen tuber, som forøvrig er svindyre for jeg betalte rundt 60 kroner for én tube på 100 gram, og da må jeg bruke de til noe.

Jeg mestrer heller ikke den biten med hvor mye fyll som skal i de, så noen har mye og noen har lite.
Nå skal det være sagt at det er de fineste som er avbildet. 🤭

Smaken var ikke så gal heller, så makroner kommer jeg til å lage igjen.

Sjokolademuffinsene er også en oppskrift fra krem.no. Jeg har hentet mange oppskrifter derfra, fordi det er enkle og gode oppskrifter.

O’boy frostingen er også en ny oppskrift. Den fant jeg på Emmas KakeDesign.
Den inneholder vaniljeekstrakt, som også er et dyrt produkt jeg har i skapet og som må brukes. Jeg tror jeg betalte rundt 80 kroner for den lille 50 ml flaska.

De smakte helt ok.
Jeg kan til tider være veldig kritisk til det jeg lager, så helt ok betyr «joda, kan sikkert lage det igjen en annen gang.»

Etter bakinga var det en tur for litt Helios kos. Han ser litt morsk ut, men jeg tror han tenker «det mennesket liker jeg.» 😻

Nemi ville ikke dele fang, så hun gjorde som katter flest og «her vil jeg ligge, så her ligger jeg». 😻

Ha en finfin søndag!

🖖