God dag! 18 dager inn i det nye året og først nå gidder jeg å lage et innlegg. For å si det sånn, nyttårsforsettet mitt var IKKE at jeg skulle bli flinkere til å blogge. 🤪
I fjor hadde jeg som nyttårsforsett at jeg skulle bli flinkere til å kjøpe det jeg har lyst på. I år har jeg det motsatte som nyttårsforsett. Dvs, jeg har hørt at klesindustrien forurenser mer enn fly og båt, så jeg har bestemt at jeg skal ikke kjøpe så mye klær. Jeg kan ikke si at jeg ikke skal kjøpe mer klær, men jeg skal hvertfall begrense det. Dessuten har jeg f.eks to, kanskje tre, favorittgensere og da er det ikke vits å kjøpe flere. Det sier seg selv, mener jeg ihvertfall.
Jeg har valgt en rolig start på det nye året, eller tiåret som det nå er, men jeg har også husket på å ta bilder underveis.
Jeg begynner der jeg slapp sist, rett før middagen på nyttårsaften.
Vi lagde kyllinggryte og her kommer den steg-for-steg: 🤭

Først poteter i ovnen i ca 1 time.

Så skal stekt kylling legges over.

Sausblanding over der igjen.

Revet ost på toppen (vi tar alltid litt mer enn det står i oppskriften 🤭).

Inn i ovnen og voilà!

Kattenes hovedplass er på soverommet, så Bent dekket til alle vinduene med papp for at de ikke skulle se all lyset fra fyrverkeriet og satt på tv’en med høy lyd. Det gjør vi hvert år.
Like før midnatt begynte det å bråke mer og mer. Taggen tok det hele med knusende ro og sov inn i det nye året.

Gunvald var ikke like avslappet. Han gjemte seg under senga litt før han kom ut i stua til oss. Der la han seg først i sofaen.

Så gikk han mellom meg og Bent for å søke trøst. Til slutt la han seg på gulvet og Bent fulgte etter for å kose med han.
Heldigvis ga bråket seg ikke lenge etter midnatt.

Rudolf, som jeg fikk av M til jul, ble ikke spist på nyttårsaften likevel. Den er egentlig for fin til å bli spist. 🤭

Jeg pleier å plukke ned jula på nyttårsaften, men i år fikk det stå litt lenger. Det er jo litt koselig også da.
Juletreet er i tre deler og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har kommet på denne geniale måten å pakke det ned på før. Plukker jo bare én og én del.

Bent gikk tom for sjokoladehjerter, så jeg fikk sjokoladeROSE på puta. Den romantikeren altså! 😍😂

I anledning nyinnkjøpt tv så lekte vi litt med ideen om å snu stua. Da kan tv’en henges på veggen og en smalere tv-benk kjøpes, eventuelt bare bruke en enkel hylle. Så da tok vi et skippertak en lørdag ettermiddag.

Det ble himla greit. Jeg fant også frem den gamle svære hengelampa, som nå vil passe perfekt bare jeg får kjøpt en ny lampeskjerm, og taklampa som vi har i dag fjernes. Bent kjøpte nye mindre bakhøyttalere i sort, så de passer perfekt inn. Det ene gardinfaget, som jeg byttet til kort variant pga alle ledningene bak tv’en, ble byttet til lang variant.

Kattene sov gjennom hele ommøbleringa og kom ut i stua litt sånn «whaaat, hva har skjedd?!» 😀
Jeg tror de også likte det og armlenet på sofaen brukte Taggen som avsats da kan gikk ned fra klatrestativet.
Mistenker at de hadde en liten fest den natta og innviet det nye sofahjørnet.

Jeg var så fornøyd og hadde t.o.m. målt boksene som står på tv-benken (forsterker, playstation osv. ) og begynt å se på nye tv-benker. Jeg var fornøyd helt til søndag morgen da jeg så hvor mye lys som kommer inn!
Da sto vi med to valg; enten ha gardinene trukket for hele tida mens det er lyst ute eller sette det tilbake som det var.
Mandag morgen satt vi det tilbake…..

Fordelen med dette frem og tilbake er like langt-greia er at jeg fikk gjort skikkelig reint og at jeg fant ei hårklype under tv-benken som jeg ikke visste at jeg savnet.

Annen, litt mer vellykket, møbel-endring er gjort i gangen. Det er ikke mer fancy enn at jeg har slengt opp en ekstra kallax ved kattenes do. Det ble jo greit da. 😁

Jeg satt og jobbet en formiddag denne uka og kikket tilfeldig ut av vinduet. Der var det fem rådyr i hagen. 😃
Trenger ikke Animal Planet når jeg har underholdning rett utenfor vinduet.

Nå skal jeg til byen og på lunsj med M, så adios amigos! 😆