Onsdag og bare fem dager til julaften. Jeg begynte uka med å sette opp en plan over hva jeg skal gjøre hver dag, sånn for å rekke alt innen fredag. For på fredag tar jeg ferie. Jeg lå godt an inntil idag, da fant jeg ut at jeg gir bæng i resten av uka og tar det som det kommer.
Mandag begynte bra. Jeg gjorde klart gave til dyreklinikken vi bruker, Grim Torv VeterinærHus, og en liten ekstra ting til vår faste veterinær Kuba. Han, egentlig hele klinikken, gjør en fantastisk jobb med kattene våre så da fortjener de å bli satt pris på.

Kuba er Star Wars fan. 😊

Julelys ute kom på plass. Bent liker å vise seg fra sin beste side😉

I forhold til i fjor, er vi beskjedne i år. Men nytt i år er julenissen 😲

Tirsdag var den o’store effektive dagen med tur på søpla, returnere varer på IKEA, handle julegaver, pante flasker og handle julemat.
Så da var det bare å stappe i bilen. 😊

Det hadde vært enkelt for meg om butikken hadde ALL julematen jeg skulle ha, men neida, så jeg må innom en annen butikk i morgen. Men julegaver fikk jeg kjøpt inn, t.o.m. julegave til ansatte i NoSmoke Kr.sand og Arendal. Følte meg karslig der jeg gikk på Sørlandssenteret med en kasse vin i vogna.
Og jeg tror nok de på Europris skjønte at jeg handlet firmagaver.

Sånn så det ut da jeg kom hjem med alt.

Julegave til ansatte i NoSmoke ble sånn.

Gave fra Bent og jeg til sjefen på NoSmoke og maskoten Raptus. Det ser ut som en sær julegave, men sjefen sjøl elsker tikka masala og julemarsipan.

Jeg ble ferdig med julegaven til Bent. Det er egentlig umulig å gi noe til han, til meg også for den saks skyld, for hva gir man til den som har alt? Jeg har spurt han utallige ganger om hva han ønsker seg til jul, men svaret har vært det samme hver gang: «Nææææh, ingenting. Jeg har alt jeg trenger.»
Så da måtte jeg være litt oppfinnsom da. Jeg er spesielt stolt av innpakkinga. 😆 Innpakkinga har ikke noe sammenheng med gaven, det var bare enklest å gjøre det sånn.

I dag var det litt jobbing på NoSmoke med bl.a tre hengerlass på søpla og i ettermiddag sto baking på planen. Jeg har tidligere år tatt helt av og bakt både syv og åtte sorter til jul. I år har jeg vært sent ute og det har stresset meg litt. Jeg har kun laget pepperkaker til nå, og det var av ferdig deig fra IKEA. 🙈
Så i dag skulle jeg lage Sarah Bernhard og risboller. Jeg skulle lage latmannsversjonen av risboller, altså i langpanne. Alt begynte bra. Kremen til Sarah Bernhard lagde jeg i går kveld siden den skal stå over natten.
Men fytti så mislykka det ble! Jeg skal ALDRI mer bruke billig kransekakemasse, fra nå av er det kun Odense sin. Bunnen ble hard, kremen forsåvidt god, men toppingen dekket ikke ordentlig….

Det ser kanskje ikke så ille ut, men det er det. Så dette ble det stusselige resultatet. Jeg har ikke peiling på om de er harde som stein.

Så var det risboller da. En ny oppskrift og variant enn den jeg pleier å lage. Men hallo, hvor vanskelig kan det være å lage risboller?
Der også begynte det bra. Så, luktet og smakte som det skulle.

Oppskriften anbefaler stor langpanne. MEN, den ble jo flat som ei pannekake!

Og bare noe graps da jeg skulle kutte den opp. Så det var da jeg fant ut at jeg gir bæng! Jul blir det uansett om jeg baker eller ikke. Dessuten er det bare Bent og jeg i år, og vi har allerede altfor mye mat og snacks inne (som vi kommer til å slite med å spise opp) så det hadde bare endt opp med å bli kastet.
Så nå tar jeg kvelden litt mindre stresset og bare lar det som skal skje de neste dagene skje. For jula kommer om fem dager uansett. 😊